30-årsfirande i Mullsjö samlar Psykosyntesare

I år firar PsykosyntesInstitutet 30 år. ”-Vi är så glada över att så många kommer att samlas och att vi får glädjas tillsammans på platsen där vi alla har upplevt så mycket, säger Cecilia Angelin, Verksamhetsansvarig och VD på PsykosyntesInstitutet i Sverige om Institutets 30-årsfirande nu i sommar i Mullsjö.

1989 startade PsykosyntesInstitutet sin verksamhet med kursen Fundamentals som Institutets grundare gick och tog med sig från ett av Englands Psykosyntesinstitut. Många som genom åren upplevt kursen talar om den som livsomvälvande. ”Fundamentals har hjälpt mig att öppna upp, minnas vem jag är. Visat mig vad som är möjligt för mig. Jag upplever att jag hittat svar/hjälp inom mig själv”, säger en tidigare deltagare. Idag är Fundamentals - Självkännedom 6 dgr med sina 6 dagar av intensiv självutveckling lika aktuell och ligger som PsykosyntesInstitutets grundkurs och första steg i utbildningarna. När vi tittar tillbaka på 30 år ser vi 1000-tals nöjda kursdeltagare och mer än 130 utexaminerade Diplomerade Psykosyntesterapeuter, psykosyntesorganisationskonsulter och psykosyntescoacher som verkar i framförallt Sverige, men också i Norge, Danmark och Schweiz. Och, i England går kursen Fundamentals fortfarande under namnet Essentials.

PsykosyntesInstitutet fortsätter att utbilda i mänskligt växande

PsykosyntesInstitutet i Sverige AB drivs idag av Cecilia Angelin VD/Verksamhetsansvarig, Ann-Christine G Kjellgren Studierektor, Polly Plowman Huvudlärare och Saphira Bjørnå Pedagogiskt Ansvarig.

”-Vi ser PsykosyntesInstitutet som en plats för mänskligt växande, för dig och för de människor du möter i ditt liv. När vi ökar vår medvetenhet och söker den djupare vilja att leva meningsfullt genom mänskligt växande som finns inom oss, mår både du, jag och vår omvärld bättre. Välmående kan spridas och medmänsklig omsorg får vara grund för våra liv.” -PsykosyntesInstitutets vision

Genom åren har vi samlat har en unik erfarenhet runt att hjälpa människor att utveckla ett hållbart inre ledarskap, meningsfulla relationer och hitta sin väg mot ett mer tillfredsställande och harmoniskt liv, både privat som professionellt, berättar Cecilia. På våra upplevelsebaserade kurser och utbildningar erbjuder vi möjligheten att utforska och upptäcka hela sig själv. Vi fortsätter att arbeta utifrån psykosyntesens varsamma förhållningssätt där du bjuds in att lyssna på och förstå såväl kropp, känslor, intellekt och själ. Målet är ett inre lyssnande som ger riktning i livet och blir utgångspunkt för en hållbar förändring. -Och vi kommer att fortsätta på vår väg att utbilda i mänskligt växande. Det känns lika angeläget och meningsfullt nu idag som för 30 år sedan, avslutar Cecilia.